Doek valt voor Oranje, Carlijn profiteert van misstap Robin

Na wat gerust een ‘Zinderende’ kwartfinale partij genoemd mag worden tussen Nederland en Argentinië, is het doek met daarop de titeldroom van ‘Ome Louis’ gevallen. Net als bij de grote favoriet Brazilië werd er in een strafschoppenreeks een beslissing geveld. 

Voor de standen in de poule hield de uitschakeling van beide landen niet alleen in dat er weinig punten (maar veel mutaties plaats vonden) werden verdeeld. Ook betekende dit dat voor een groot deel van de deelnemers de kans op een overwinning nu geheel uit zicht geraakt is.

Voor Carlijn, Coen en Mark betekende het echter dat ze allen de klassements leider Robin passerden en zo gezamenlijk de nieuwe top 3 vormen

Wij hebben gister getracht een aantal reacties te kunnen krijgen op de uitschakeling van onze jongens. Echter bleek er niemand na deze deceptie beschikbaar voor commentaar. De enige die wel bereikbaar was voor commentaar wat Harm ‘El Torro’ Brüning, die met geen woord over de uitschakeling wou praten enkel over het feit dat hij onjuist bejegend was en was weggezet als ‘Debiteur puur sang’ terwijl hij, zoals hijzelf verwoordde; afgelopen woensdag (en dus alsnog veel te laat) had betaald, op de vraag, of hier een reçuutje van was? gaf hij aan; ‘deze niet te kunnen vinden’ en hierdoor trekken dit dan ook ten zeerste in twijfel. Daar zijn ‘trackrecord’ dan ook zeker bewijst dat AFvallen en AFrekenen beide behoren tot kwaliteiten waar hij niet heel veel AFfiniteit mee heeft.

Dag 2 van de Kwartfinales

Vandaag de laatste 2 van de 4 kwartfinales.

Om 16:00 uur trappen de ‘Atlas leeuwen’ tegen de ‘Rood groenen’ uit Portugal, geen onbekenden van elkaar op WK’s. 2x eerder gespeeld, 2x op een WK (1986 en 2018) beiden 1 keer gewonnen. Spanning alom dus. Of het voor veel verschuivingen in het klassement gaat zorgen is nog te bezien, niemand acht Marokko waardig genoeg voor een plek bij de laatste 4, en slechts 7 zien Portugal een ronde verder komen. Davey, Elze, Hans, Elisa, Vincent, Harm en Carlijn zullen deze wedstrijd dus met veel interesse volgen.

Om 20:00 uur is het tijd voor de kraker Frankrijk tegen Engeland. Een echt klassieker mag je wel zeggen. Maar liefst 31 ontmoetingen hebben beide landen gehad. Waarvan er 2 op een WK waren (beide won Engeland). In de onderlinge stand zou je zeggen dat Engeland de favoriet is waar zei er 17 van de 31 gewonnen hebben, en slechts 9 verloren. In de poule is daar echter geen sprake van, daar heeft ‘La France’ met 14 om 12 de overhand op de ‘Eiland bewoners’ van de U.K. (Kevin, Dick, Arjan, Esther, Harco en MArk zullen echter moeten kiezen daar ze beide zien winnen.

Danny, Nemo, Peter, Ellen, Dieter, Dani, Nick, Nick en Coen weten nu hun eindscore van vandaag al en zullen het met lede ogen aan moeten zien.

Tot zover,

De toernooi directie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *