Carlijn wederom de beste! Arjan verlaat laatste plaats!

Het begint inmiddels een beetje eentonig te worden, maar zowel Carlijn als Mariëlle halen weer eens een lading punten! Voor Carlijn die 19 punten scoorde betekent dat dat ze haar koppositie in het klassement verder verstevigd en daarnaast ook de dagwinst in ontvangst mocht nemen. Ze gaat nu met 130 punten stevig aan kop en staat zelfs 15 punten los van haar naaste belager Elisa (sinds vandaag)

Mariëlle had met 17 punten net niet genoeg voor de winst van de dag, maar wist ondanks dat toch weer een mooi sprongetje te maken op de ranglijst. Niet een al te groot sprongetje aangezien onze ‘Kabouter’ maar korte pootjes heeft natuurlijk..

In een reactie op haar sprong in het klassement zei dan ook vrolijk als altijd; ‘Het is wel grappig, als je al mijn punten bij elkaar optelt heb je precies mijn lengte’ Aldus de ‘Kabouter’

Wie ook een stijgende lijn lijkt te hebben gevonden is Arjan “X-ray” Binnenmars. Wat voor Arjan eindelijk (en het eerst deze editie) resulteerde dat hij verlost is van de laatste plek in het klassement. Zover zelfs dat hij een ieniemienie gaatje heeft weten te slaan op de concurrenten Dick, Dave en Kevin ‘totaal niet meer in de’ Middel. Wel heeft hij zijn naaste belager Mike weer voor zich moeten dulden. In een reactie zei Arjan dan ook; ‘Wacht maar jongens wacht maar, het komt wel, je zal zien het is een marathon en geen sprint’ Wij willen ‘Mr X-ray’ er wel op wijzen dat het ook bij een Marathon het wel essentieel is dat je enig tempo maakt wil je voorin eindigen.

De beslissingen in poule E en F

Vandaag valt de beslissing in poule E en F dat betekent wederom 4 wedstrijden maar van elke poule worden de wedstrijden tegelijk gespeeld!

Om 16.00 uur allereerst Poule F. Met aan de ene kant het klapstuk Kroatië – België, 8 keer vond deze confrontatie eerder plaats, beide landen gingen 3 maal met de winst aan de haal! In jullie voorspellingen zien we toch vooral een favorietenrol voor de ‘Rode Duivels’. Enkel de 2 Nicks en Davey zien de Kroaten winst pakken.

Aan de andere kant hebben we de confrontatie tussen Canada en Marokko een wedstrijd die 3 keer heeft plaatsgevonden en waarbij de onderlinge stand 0-2 voor de Marokkies is. De voorspellingen zijn wat verdeeld, zo hebben we 10 overwinningen voor Canada, tegenover 13 gelijke spelen. Spanning alom dus en een echte dealbreaker voor de poule!

Om 20.00 uur begint Poule E aan de beslissing. Met Japan tegen Spanje hebben we op het ene veld een wedstrijd met weinig geschiedenis, slechts 1 keer waarbij Spanje won met 1-0. Uiteraard zien jullie daarom de Spanjaarden ook als favoriet, behalve Mariëlle, die ziet een gelijkspel!

Op het andere veld spelen de Duutsers tegen Costa Rica. Op het WK van 2006 speelden deze landen de laatste en enige ontmoeting, destijds ging ‘Die Mannschaft’ met de overwinning aan de haal (4-2). In jullie voorspellingen zien we dat ook zeer duidelijk terug, enkel Nick W en Dani zien de Costa Ricanen winnen. Elze, Sander en onze nieuwe rode lantaarndrager Kevin zien zelfs een 5-0 voor Duitsland.


Tot zover,

De toernooi directie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *