Dagzege naar de Herbstmeister, Harjan begint aan opmars!

Onze Simon ‘Herbstmeister’ vd Weert had gister een zoals hij het zelf omschreef ‘Schönen tag’. Hij had namelijk, in theorie elke uitslag goed voorspeld, alleen de goals verkeerd ingevuld. Wat voor de Simon resulteerde in 18 heerlijke puntjes en een 2e plek in het klassement. Waarmee Simon aardig op weg is zijn naam eer aan te doen, aangezien we bijna op de helft van de competitie zitten!

Een andere naam uit de oorspronkelijke ‘orde van meestervoorspellers’ en huidig lid van de G5 die (voor het eerst) van zich laat horen is Harjan ‘den directeur’ Groenhof of zoals de meesten van jullie hem kennen ‘Mr Walking on Sunshine’. En dat deed Harjan dan ook op deze regenachtige dag. Hij scoorde maar liefst 14 punten en was daarmee zijn geheime wapen meer dan dankbaar. In een korte reactie op deze prestatie refereerde ‘den directeur’ heel bescheiden naar een citaat van een van grote voorbeelden uit zijn jeugd; “Ik ben niet de allerbeste, maar ik blijf wel apart” (Ja,dit is) 

Waarbij we gelijk aankomen bij de kijkersvraag van vandaag.. Wie wordt hier geciteerd door ‘Mr Walking on Sunshine’??

Ook in de kelderklasse is er inmiddels een hevige strijd gaande, zo is het stuivertje wisselen voor de ‘rode lantaarn’ tussen Mike ‘schijven door ‘t dak’ Gritter en Arjan ‘X-ray’ Binnenmars. Deze strijd is dusdanig hevig dat inmiddels ook ‘nieuwkomer’ Davey ‘Lalalater’ vd Sluis moet vrezen voor zijn positie!

De beslissingen in poule A en B

Vandaag valt de beslissing in poule A en B dat betekent wederom 4 wedstrijden maar van elke poule worden de wedstrijden tegelijk gespeeld!

Om 16.00 uur is het erop of eronder voor Oranje tegen Qatar, voor het eerst in de geschiedenis treffen beide landen elkander. Het inmiddels uitgeschakelde Qatar wordt door menigeen (terecht) gezien als het zwakke broertje van de groep. slechts een handvol ziet ze scoren tegen Oranje en Martijn “de Kromme” Gozefoort ziet zelfs 7-0 als uitslag. Vreemde eenden in de bijt zijn Kevin, Marielle en Jeanine zij zien alleen een gelijkspel.

De andere wedstrijd in de poule is dan uiteraard, Senegal tegen Ecuador. Hierbij heeft Ecuador wat recht te zetten aangezien Senegal de 1e (en enige) ontmoeting won tussen beiden. Maarliefst 15 voorspellers zien dan ook een gelijke eindstand als hoogst haalbare, tegenover 9 keer een winst voor ‘Les Lions de la Teranga’. Mike ziet zelfs een 1-4 als eindstand!

Om 20.00 uur is het ‘do or die’ in Poule B. Met de wedstrijden Iran tegen de Verenigde Staten. 2 keer eerder vond deze confrontatie plaats, en geloof het of niet maar in tegenstelling tot een nucleaire oorlog wist de V.S. nooit als winnaar van het veld te stappen. In onze poule zijn de overwinningen voor Iran echter schaars, slechts 5 van jullie voorspellen dat waaronder oud kampioen en ‘Mr 1-0’ Frank Griemink, met hoe kan het ook anders 1-0.

De andere wedstrijd is ‘Y Dreigiau’ tegen Engeland. ongeveer een van de meest gespeelde interlands in de geschiedenis van het voetbal 103 keer eerder (maar nog nooit op een WK) speelden deze landen een onderling duel. Waarbij de ‘three lions’ met 68 overwinningen duidelijk de overhand hebben. Nemo, Mike en ‘Knipper Nick’ zien Wales winnen, tegenover 13 keer een gelijkspel, kortom spanning genoeg!

Tot zover,

De toernooi directie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *