Esther en Mike puntloos! Stroboscoop Nick dagwinnaar!

Hoe groot het contrast in deze poule kan zijn werd gisteren maar weer eens akelig duidelijk, waar er gisteren nog records sneuvelden in de hoogte, sneuvelen ze vandaag in de diepte! Zo is er gister over de hele poule genomen, officieel het laagste aantal punten ooit verdiend. Hierdoor werd Nick ‘stroboscoop’ Wanders met 8 punten dan ook gekroond tot dagwinnaar. (Overigens we een titel die hij moet delen met “The Special One”). Nick was de enige die de 1-1 bij Oranje tegen Ecuador had voorspeld. (wat dus uiteindelijk zijn enige punten voor de dag betekende)

Voor Esther ‘Ik regel het wel’ Binnenmars en Mike ‘schijven door het dak’ Gritter resulteerde de uitslagen van gisteren in een totale deceptie, zijn mochten al enige 2 (waar toch al niemand veel punten scoorde) geen enkel punt bijschrijven op hun conto. Wat voor Mike betekent dat hij de hete adem van de rode lantaarn drager Arjan inmiddels in zijn nek voelt.

In de top 3 zien zien we dat Mariëlle ‘halve glazen’ Schepers alleen aan de leiding gaat, iets wat deze ‘powerkabouter’ natuurlijk prima afgaat maar, of ze het volhoudt is een 2e. Want weer terug in de top 3 na vandaag is ‘Herbstmeister’ Simon vd Weert. Die als een stier op een rode lap op de 2 eenzame dames bovenin is afgestormd en zo Robin ‘meestervoorspeller Mink weet te passeren. 

De 4 van vandaag!

Om 11 uur trappen we af met “de Adelaars van Carthago” uit Tunesië tegen de “Socceroos” uit Australië. Een wedstrijd die 2 keer eerder is gespeeld en waarbij beide landen 1 maal wonnen. Het is hierdoor wel een wedstrijd die verschuivingen in de stand kan veroorzaken. Want met 7x winst voor Tunesië, 11x winst voor Australië en 14 gelijke spelen, zijn de voorspellingen zeer verdeeld

Om 14 uur is het de beurt aan Polen tegen Saudi Arabië, ook wel ‘De Wit Roden’ tegen de ‘Valken’ genoemd. In het onderlinge resultaat leidt Polen met 3-1. Een favorietenrol die in de voorspelling ook redelijk sterk terugkomt, 26 keer zien jullie de Polen winnen, waarbij Dick en Gerald zelf 4 goals voorspellen. Enkel Kevin en Nick zien de Saudi’s winnen. Wat betekent dat er nog 6 keer een gelijkspel wordt voorspeld.. (onze schijven specialist Mike voorspeld maar liefst 3-3)

Om 17 uur is het de beurt aan ‘Les Bleus’ tegen ‘Danish Dynamite’. Een wedstrijd met veel historie! 17 keer eerder troffen beide landen elkander! slechts 2 keer werd het gelijk, en 8 keer wonnen de Franssen. De hoogste uitslag is overigens in handen van de Denen, in 1908 wonnen ze de eerste partij met 17-1. Echter zien slechts 3 voorspellers de Denen winnen vanavond (vader en zoon Dick en Nick Hekman en ELze denken ‘Whatelze’ dan de rest) Daarnaast wordt er 8 keer een gelijkspel voorspeld.

Als laatste wedstrijd om 20 uur is het tijd voor Argentinië om zich te revancheren tegen de ‘driekleur’ uit Mexico. En als je het dan over geschiedenis hebt 31 onderlinge duels tot nu toe en slechts 4 keer een overwinning van Mexico tegenover 15 voor ‘hemelsblauwen’. Ook hier zien we (geheel terecht) slecht 3 voorspellingen in het voordeel van Mexico (Mike, Kevin en Nick H) 8 maal een gelijke uitslag en 21 keer winst voor Argentinië, waarbij meer dan de helft 2 of meer goals verwacht!

Tot zover,

De toernooi directie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *